39. Orvos- és Egészségügyi Világjátékok
Írta: Neszveda.Tamas, 2018-06-27 14:25

39. Orvos- és Egészségügyi Világjátékok
2018. június 16-23., Valetta, Málta

 

Az 1978. óta évente megrendezésre kerülő Orvos Világjátékoknak ezúttal Málta adott otthont. A kis szigetországban a korábbiaknak megfelelően számos sportágban, így erőemelésben is megmérethették magukat az egészségügyi szakemberek. A Játékokon ez évben 41 országból több, mint 1400 résztvevő érkezett.

Sokan több sportágban is jeleskedtek, így az erőemelők mezőnyébe is több, jórészt nehézatlétikában érdekelt versenyző nevezett. Említést érdemel, hogy volt a mezőnyben korábbi világbajnok is, a máltai Mario Mifsud személyében is, aki 2009-ben 742.5 kg-os teljesítménnyel érdemelte ki a címet. A versenyzőket a szokásos súlycsoportokba való osztástól eltérően a Medigames szabályai szerint korcsoportokban értékelik.

A magyar színeket az F korcsoport kategóriában a 75 éves Jerémiás Attila szülész-nőgyógyász képviselte. Attila senior erőemelő világbajnok (2012), a máltai versenyen fekvenyomásban a rá jellemző könnyed eleganciával elért 110 kg-os teljesítménye mindenképpen tiszteletet érdemlő eredmény! Természetesen ez itt is aranyat hozott, amellyel a több, mint 50 elsőséget számláló eredménylistáját gyarapította. 

C-kategóriában Gubányi Ágnes fogorvos szerzett I. helyet. Ági élete első versenyén 8 érvényes gyakorlattal zárt. 195 kg-os összteljesítménye abszolút kategóriában II. helyet ért az ezúttal nagyon kiegyensúlyozott női mezőnyben egy A-kategóriába besorolt amerikai versenyzőnő mögött. 

Férfi C-korcsoportban Balogh Imre endokrinológus megvédte tavalyi elsőségét. A tervezettnél jóval gyengébbre sikeredett fekvenyomás miatt 490 kg jött össze. Ez a B-kategóriában már említett máltai sportoló 700 kg-ja mögött abszolút ezüstre volt elegendő.


Ez úton mondanánk köszönetet a MERSZ keretein belül kapott segítségért, támogatásért és tanácsokért!

 

Dr. Balogh Imre  

 


Frissítete: Neszveda.Tamas, 2018-06-27 14:48, megnézve: 589
HírlevélFacebook Box
Világ és Európa bajnoki helyezettjeink.

126 Db.
103 Db.
121 Db.
Kereső felhő
This will be shown to users with no Flash or Javascript.
Látogatóink


Jelenleng 2 online
látogató van itt.
Elnökség
Elnök Főtitkár
Rónaszéki András Mizsér Péter
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Eőry Jenő Pánisz László
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Fehér Imre Szabó Ozor János
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Kromek András Schauer Kornél