Tájékoztató 2021.02.02
Írta: Főtitkár, 2021-02-02 22:45

TÁJÉKOZTATÓ

A Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) ülés tartása nélküli közgyűlési határozathozatala eljárási menetéről

Tisztelt Tagszervezetek!

Mint tudjátok Elnökünk Rónaszéki András 2021.01.03.-án elhunyt ezért Elnökségünk kötelezettsége az Alapszabály 11.§ (2) bekezdésének e) pontja alapján rendkívüli közgyűlést összehívni a megüresedett elnöki tisztség betöltésére. A vészhelyzet során a személy-és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020 (XI.16.) kormányrendelet 3.§ (1) bekezdése alapján közgyűlést nem tarthatunk a tagszervezetek képviselőinek személyes részvételével. A 3.§ (2) bekezdésének b) pontja viszont lehetővé teszi, hogy ülés tartása nélküli közgyűlési határozattal a megüresedett Elnöki tisztséget betöltsük. Ezért a MERSZ Elnöksége 26/2021 (01.30.) Eln. határozatával elrendelte az ülés tartása nélküli közgyűlési határozathozatalt.

Az Elnökség a 28/2021 (01.30.) Eln. határozatával a választás előkészítésére és lebonyolítására az alábbi Jelölő és Szavazatszámláló Bizottsági tagokat választotta:

Jelölő Bizottság Elnöke: Dr. Budai Balázs Benjámin

Tagjai: Deres Zsolt és Pánisz László

Szavazatszámláló Bizottság Elnöke: Dr. Budai Balázs Benjámin

Tagjai: Deres Zsolt és Pánisz László

Az Elnökség 30/2021 (01.30.) Eln. határozata alapján a Jelölő Bizottság 2021.02.03.-ig tájékoztatja a tagszervezeteket a jelölés szabályairól és megküldi részükre a Jelölő Lapot. Amennyiben a tagszervezet kíván Elnökjelöltet állítani, az arra jogosult tagszervezeti törvényes képviselő a Jelölő Lapot értelemszerűen kitöltve legkésőbb 2021.02.08. 24:00-ig küldje vissza a MERSZ-nél bejelentett email címéről, a MERSZ azon email címére, melyen a Jelölő Lapot megkapta. Jelölni több személyt is lehet, de mindegyik jelölést külön Jelölő Lapon kell megtenni. A visszaküldési határidő után beérkezett jelölés vagy a hiányosan kitöltött jelölés érvénytelen.

A jelöléseket a Jelölő Bizottság összesíti és 2021.02.10-ig megküldi az Elnökségnek. Az Elnökség a szavazólapokat és a szavazás rendjét tartalmazó tájékoztatót Szavazat Számláló Bizottsága útján 2021.02.11.-én megküldi a tagszervezetek bejelentett email címére. A tagszervezetek szavazataikat 15 napon belül jogosultak leadni, legkésőbb 2021.02.26.24:00-ig a bejelentett email címükről. A Szavazatszámláló Bizottság a szavazatokat összesíti, az Elnökség pedig jegyzőkönyvileg megállapítja, hogy a határozathozatal érvényes és eredményes volt e, és arról a tagokat 3 napon belül, a jegyzőkönyv honlapon történő feltöltésével tájékoztatja.

A szavazás akkor érvényes, ha a tagszervezetek több mint 50%-a megküldi a szavazatát. A szavazás edig akkor eredményes, ha valamelyik jelölt megkapja a leadott szavazatok 50%+1

fő igen szavazatát. Ha egyik jelölt sem kapja meg az 50%+1 fő igen szavazatot akkor a második fordulóba csak a 3 legtöbb szavazatot kapott jelölt kerül be. Ha a második forduló is

eredménytelen a harmadik fordulóban már csak a két legtöbb szavazatot kapott jelölt vesz részt. Sajnos ez minden ismételt szavazáskor az összesítés, az új szavazati lapok megküldése és a 15 napos szavazási idő betartásával legalább 20 napot jelent. A kormányrendelet csak akkor ad lehetőséget a 15 napos szavazási határidő rövidítésére, ha valamennyi szavazásra jogosult korábban leadja a szavazatát. Ez esetben a szavazás lejárati ideje az utolsó leadott szavazat időpontja lesz.

A kormányrendelet 4.§-ban előírt szabályok érvényesítése céljából e tájékoztató mellékleteként megküldjük a MERSZ tagnyilvántartását a szavazati jogú tagszervezetek nevével, székhelyével, törvényes képviselőjének nevével, email címével és telefon számával. Kérjük, hogy ha azon lévő adatok hiányosak vagy megváltoztak haladéktalanul értesítsék a MERSZ Elnökségét a megadott email címén. Amennyiben a változásról okirat is rendelkezésre áll (pl törvényszéki végzés, kivonat) azt is kérjük csatolni. A tagnyilvántartásban megadott email címet tekintjük a tagszervezet hivatalos hírközlő eszközének és ezen adatokkal biztosítjuk a tagok közötti kommunikációt, egymás azonosítását.

Amennyiben bárkinek további tájékoztatásra van szüksége azt email címünkön haladéktalanul tegye meg, soron kívül megválaszoljuk.

Kérjük a rendhagyó, ülés tartása nélküli közgyűlési határozathozatali eljárásban való konstruktív közreműködésüket.

Budapest, 2021. február 2.

Tisztelettel:

Fehér Imre Mizsér Péter

Alelnök Főtitkár

Frissítete: Főtitkár, 2021-02-02 23:11, megnézve: 764
HírlevélFacebook Box
Világ és Európa bajnoki helyezettjeink.

129 Db.
108 Db.
127 Db.
Kereső felhő
This will be shown to users with no Flash or Javascript.
Látogatóink


Jelenleng 41 online
látogató van itt.
Elnökség
Elnök Főtitkár
Rónaszéki András Mizsér Péter
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Eőry Jenő Pánisz László
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Fehér Imre Szabó Ozor János
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Kromek András Schauer Kornél